Jadłospis
2024-03-18
J A D Ł O S P I S
|
Śniadanie |
Zupa |
II danie |
Deser |
Alergeny |
Poniedziałek 18.03.2023
|
Kajzerki z polędwicą, pomidor, ogórek, papryka szczypiorek, |
Z lanymi kluskami 250 ml pieczywo mieszane pszenno-żytnie
|
Ryż z indykiem i sosem słodko - kwaśnym 300 g |
Kompot 200 ml, pomarańcza 1 szt. |
Gluten pszenny żytni, seler, sezam, mleko krowie (masło, śmietana), jajka |
Wtorek 19.03.2023
|
Kajzerki z pasztetem, pomidor, ogórek, szczypiorek, |
Krupnik z kaszy pęczak 250 ml pieczywo mieszane pszenno-żytnie
|
Ziemniaki 150 g, klops z mięsa drobiowego 150 g, Sałata lodowa z papryką , kukurydzą i szczypiorkiem 150 g |
Kompot 200 ml, |
Gluten pszenny żytni, seler, sezam, mleko krowie (masło, jogurt), jajka
|
Środa 20.03.2023
|
Kajzerki z serem żółtym, pomidor, ogórek, szczypiorek, |
Ogórkowa 250 ml pieczywo mieszane pszenno-żytnie
|
Kaszotto z indykiem i warzywami 300 g
|
Kompot 200ml, Jabłko 1 szt.
|
Gluten pszenny żytni, seler, sezam, mleko krowie (masło, śmietana ser) |
Czwartek 21.03.2023
|
Płatki kukurydziane na mleku 300g |
Pomidorowa z ryżem 250 ml
|
Ziemniaki 150g, kotlet z piersi kurczaka 150 g, fasolka szparagowa 150 g |
Kompot 200 ml,
|
Gluten pszenny żytni, seler, sezam, mleko krowie (masło, śmietana), jajka
|
Piątek 22.03.2023
|
Kajzerki z miodem, dżemem
|
Barszcz ukraiński 250 ml pieczywo mieszane pszenno-żytnie
|
Kluski leniwe z masłem, 200 g surówka z marchewki i jabłka 150 g |
Kompot 200 ml,
|
Gluten pszenny żytni, seler, sezam, mleko krowie (masło, ser), , jajka |