Godło Polski
Godło Szkoły Podstawowej nr 3 w Biłgoraju

2024-03-18

J A D Ł O S P I S

 

 

Śniadanie

Zupa

II danie

Deser

Alergeny

Poniedziałek

18.03.2023

 

Kajzerki   z polędwicą, pomidor, ogórek, papryka

szczypiorek,
herbata 250 ml

Z lanymi kluskami

250 ml

pieczywo mieszane pszenno-żytnie

 

 

Ryż z indykiem i sosem słodko - kwaśnym

300 g

Kompot

200 ml,

pomarańcza

1 szt.

Gluten pszenny żytni,

seler, sezam, mleko krowie

(masło, śmietana), jajka

Wtorek

19.03.2023

 

 

Kajzerki   z pasztetem, pomidor, ogórek, szczypiorek,
herbata 250 ml

Krupnik z kaszy pęczak

250 ml

pieczywo mieszane pszenno-żytnie

 

 

Ziemniaki

150 g, klops z mięsa drobiowego 150 g,

Sałata lodowa z papryką , kukurydzą i szczypiorkiem 150 g

Kompot

200 ml,

Gluten pszenny żytni,

 seler, sezam, mleko krowie

(masło,

jogurt),

jajka

 

 

Środa

20.03.2023

 

Kajzerki   z serem żółtym, pomidor, ogórek, szczypiorek,
herbata 250 ml

Ogórkowa 250 ml

pieczywo mieszane pszenno-żytnie

 

 

Kaszotto z indykiem i warzywami 300 g

 

Kompot

200ml,

Jabłko 1 szt.

 

Gluten pszenny żytni,

 seler, sezam, mleko krowie

(masło,

śmietana ser)

Czwartek

21.03.2023

 

Płatki kukurydziane na mleku

 300g

Pomidorowa z ryżem

250 ml

 

Ziemniaki 150g, kotlet z piersi kurczaka

150 g, fasolka szparagowa 150 g

Kompot

200 ml,

 

 

Gluten pszenny żytni,

 seler, sezam, mleko krowie

(masło,

śmietana),

jajka

 

Piątek

22.03.2023

 

Kajzerki   z miodem, dżemem
herbata 250 ml

 

Barszcz ukraiński 250 ml

pieczywo mieszane pszenno-żytnie

 

Kluski leniwe z masłem, 200 g surówka z marchewki i jabłka 150 g

Kompot

200 ml,

 

Gluten pszenny żytni,

 seler, sezam, mleko krowie

(masło, ser),

 , jajka

  • Jadłospis

» powrót